Enciclopedia marilor scriitori ai literaturii romane.
 
Inscrie-te si imbunatateste enciclopedia autorilor romani.
Am uitat parola Creaza cont nou
Home    Autori     Sinteze literare      Critica literara      Opere

Sorin Adam Matei - biografie - (opera si scrierile)

 

Sorin Adam Matei este un universitar american de origine romana, nascut la Brasov in 1965. In prezent este Associate Professor la Purdue University, Indiana, Statele Unite. A studiat istoria la Universitatea Bucuresti, cu o aprofundare in studii est europene la Budapesta, in cadrul programului din strainatate al Universitatilor Californiei si Wisconsinului. A mai studiat la universitatile americane Tufts (masterat) si Californiei de Sud (USC) (doctorat).
Este specialist in sociologia comunicatiilor si a culturii, analist al relatiilor dintre fortele sociale si fenomenul cultural. A publicat articole stiintifice dedicate aparitiei si raspandirii formelor de comunicatie si socialitate virtuale si este autorul unei serii de cercetari inovatoare despre impactul reprezentarilor mentale asupra perceptiei spatiilor sociale si ale celuilalt. Sorin Adam Matei este autorul unei analize detaliate a rolului grupurilor intelectuale in modelarea societii post/pasoptiste romanesti. A lansat in cultura romana conceptele de paramodernitate si grupuri de prestigiu. Volumul sau "Boierii mintii" a marcat un moment important in dezbaterea de idei despre evolutia modernitatii romanesti chestionand succesul tranzitiei post-comuniste in lumea culturala.

Titluri academice
Licenta, Universitatea Bucuresti, Istorie-Filosofie (Bucuresti, Romania).
Certificat de studii aprofundate, Studii Est Europene, University of California/University of Wisonsin Education Abroad Program (Budapesta, Ungaria).
Master of Arts, Relatii Internationale, The Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University (Boston, MA).
PhD, Stiintele Comunicarii, Annenberg School for Communication, University of Southern California (Los Angeles, CA).

Este membru al comitetului executiv al initiativei Citizendium, pornita de Larry Sanger, confondatorul Wikipediei.

Este corespondent, realizator si comentator invitat pentru BBC World Service (sectia romana) si comentator saptamanal pentru Adevarul.

Publica doua bloguri (in limba romana si in limba engleza). A lansat initiativele "Imp.UnWiki", o enciclopedie de tip wiki a culturii moderne romane, si "La noi", un ghid si o istorie locala a localitatilor Romaniei scrise de locuitorii acestora.

 

Crezi ca ne lipseste ceva?

Poti adauga opera - comentariul, eseul sau referatul despre opera care

Politica de confidentialitate
Copyright © 2009 - 2022 : Autorii.com - Toate Drepturile rezervate.

 

Sorin Adam Matei

Opera si activitatea literara

Scrierile si activitatea publicistica a lui Sorin Adam Matei

Activitate pulicistica si comentarii / analize / referate pe text


Romane

Boierii mintii

- citeste textul
Boierii mintii