Enciclopedia marilor scriitori ai literaturii romane.
 
Inscrie-te si imbunatateste enciclopedia autorilor romani.
Am uitat parola Creaza cont nou
Home    Autori     Sinteze literare      Critica literara      Opere

APRECIERI CRITICE :: DESPRE STEFAN AUGUSTIN DOINAS de Ovidiu CROHMALNICEANUOvidiu CROHMALNICEANU DESPRE STEFAN AUGUSTIN DOINAS
"Cine vrea sa-si faca o idee despre evolutia criticii romane intre 1950-1960 si despre replierile ei spectaculoase poate urmari, cu incredere, studiile lui Ov. S. Crohmalniceanu, cronicarul literar cel mai important al momentului. El a trecut prin toate evenimentele si a supravietuit schimbarilor de directie, «clasificarilor», analizelor, criticilor si autocriticilor re se tin lant. A fost in repetate randuri atacat pentru cosmopolitism si alte deviatii ideologice, a atacat la randul lui revizionismul in literatura si in critica literara. Spirit angajat, ascutit, om de gust. a incercat sa reprime prin analize caustice poezia proletcultista si proza acefala, artificiala din epoca si a reusit in unele cazuri. A suportat consecintele si a tacut oarecare vreme, dupa care a luat-o, de la capat. ()

Ov. S. Crohmalniceanu este indiscutabil, un critic substantial, cu o autoritate pe care i-o da opera lui intocmita cu inteligenta si pasiune".

Eugen Simion

 

Crezi ca ne lipseste ceva?

Poti adauga opera - comentariul, eseul sau referatul despre opera care lipseste.

Politica de confidentialitate
Copyright © 2009 - 2021 : Autorii.com - Toate Drepturile rezervate.