Enciclopedia marilor scriitori ai literaturii romane.
 
Inscrie-te si imbunatateste enciclopedia autorilor romani.
Am uitat parola Creaza cont

Home    Autori     Sinteze literare      Critica literara      OpereAPRECIERI CRITICE :: OCHEANUL INTORS de Radu PETRESCURadu PETRESCU OCHEANUL INTORS
"Izvorand din preocuparea majora, absorbanta pentru literatura. Ocheanul intors al lui Radu Petrescu este intors inspre o subiectivitate urmarita cu detasarea pasionala consacrata indeobste explorarii departarilor.() Cheia romanului infatisat sub forma de jurnal consta in introducerea unui personaj clasic, tanarul ambitios, plin de clocotirea latentelor, situat topografic la marginea vietii pe care doreste a o cuceri, un, cu alte cuvinte, Rastignac purificai prin combustie intelectuala (). Ocheanul intors e o carte rara, dintre cele care imbie Ia lecturi repetate, fiind constituita dintr-o enorma zigzagate a existentialului."

Gheorghe Grigurcu

"Ocheanul intors este o exemplara si durabila marturie despre cazna fericita a scrisului. () Este unul dintre cele mai semnificative si mai pasionante Jurnale ale literaturii noastre." .

Paul GeorgescuMai simplu, faptul echivaleaza cu conceperea unui frumos a-cazual, ne-meta-foric, o poezie despre care nu se poate spune ce este (poetul era de acord cu formularea caragialesca «Poezia este atuncea cand»)."

Stefania Mincu

 

Crezi ca ne lipseste ceva?

Poti adauga opera - comentariul, eseul sau referatul despre opera care lipseste.Politica de confidentialitate
Copyright © 2009 - 2024 : Autorii.com - Toate Drepturile rezervate.