Enciclopedia marilor scriitori ai literaturii romane.
 
Inscrie-te si imbunatateste enciclopedia autorilor romani.
Am uitat parola Creaza cont

Home    Autori     Sinteze literare      Critica literara      OpereClaudiu Komartin - biografie - (opera si scrierile)

 

n. 7 august 1983, Bucuresti

este un poet roman contemporan.

Activitate literara
Activitate publicistica in "Vatra", "Adevarul literar si artistic", "Ziarul de duminica", "Luceafarul", "Tribuna", "Euphorion" etc. A tradus din limba franceza romanele Suflete cenusii (Polirom, 2007) si Raportul lui Brodeck (Polirom, 2008), de Philippe Claudel si a publicat articolul-manifest "Generatia 2000 - o introducere" (2005). Selectii din poemele sale au fost traduse si publicate in franceza, germana, spaniola, suedeza, slovena, sarba, maghiara, bulgara, poloneza, japoneza si coreeana. Coautor, impreuna cu Mitos Micleusanu, Razvan Tupa si Adina Zorzini, al textelor ce stau la baza piesei Deformatii, montata in 2008 la Bucuresti. Este membru al redactiei revistei online EgoPHobia.


Volume publicate

Papusarul si alte insomnii, Editura Vinea, 2003, 2007 (Premiul national de poezie "Mihai Eminescu" pentru debut; Premiul pentru debut al revistei "Romania literara")
Circul domestic, Editura Cartea Romaneasca, 2005 (impreuna cu un CD cu 18 poeme in lectura autorului) [1] (Premiul pentru poezie al Academiei Romane)
Un anotimp in Berceni, Editura Cartier, 2009 [2]

 

Crezi ca ne lipseste ceva?

Poti adauga opera - comentariul, eseul sau referatul despre opera carePolitica de confidentialitate
Copyright © 2009 - 2024 : Autorii.com - Toate Drepturile rezervate.

 

Claudiu Komartin

Opera si activitatea literara

Scrierile si activitatea publicistica a lui Claudiu KomartinActivitate pulicistica si comentarii / analize / referate pe text


Poezie

Insomniacul de serviciu


Insomniacul de serviciu